dinsdag 14 april 2015

OEMOEMENOE JAN 2014 / GASTEN

OEMOEMENOE [DE GASTEN]

VERHOEVEN DOET BUURTONDERZOEK probeerde een antwoord te vinden op de vraag OEMOEMENOE?
Gasten 21 januari:
Wilma Marijnissen is scenograaf en beeldend kunstenaar. Haar werk gaat over het verdwijnend (cultuur)landschap c.q. architectuur. Elementen die mensen binden en verbinden zijn steeds minder aanwezig in de omgeving. Ze maakte over dit onderwerp meerdere projecten waarover je meer kan vinden op haar website. Wilma maakt ook zwerftochten door buurten en belooft ons een zwerftocht rond Zaal 3.
Willy Kalf, Willy Kookt is op de website ‘Thuisafgehaald‘ een begrip. Ze staat nummer twee op de hitlijst van de website. Willy kookt vaak en lekker en haar klanten komen uit de buurt, maar ook van verre. Sommigen van hun koken zelf helemaal niet meer. Willy gaat ons volgende keer voorzien van een heuse theatermaaltijd voorafgaand aan de volgende voorstelling.
Alex de Vries is auteur en adviseur en vormt samen met Jan Willem den Hartog en Trudie Luten, het communicatiebureau Stern/Den Hartog en De Vries. Hoofdkwartier is het ‘zwarte pand’, nummer 65 in de De Perponcherstraat, Den Haag. Behalve het communicatiebureau, herbergt het pand ook Uitgeverij De Zwaluw en sinds kort ook een galerie. Meer informatie vind je op de website.
Petra van Heuvel schreef De Containerkijker, een boek over haar vader. Het was het resultaat van een aantal gesprekken met haar vader, waarin zij hem alles mocht vragen. Meest frappant aan Petra’s vader is dat hij zijn boodschappen aan de achterkant van de supermarkt doet. Vandaar de titel. Via de link kom je meer over haar te weten en kan je ook haar boek bestellen.
Carolien Adriaansche is de afvaljuf. Zij organiseert al tijden workshops voor eenieder die haar filosofie; afval is mooi, volgt. Met basisschool kinderen maakt zij de mooiste beesten en steden.
Met als speciale gast: Jasper Dijkema studeert dit jaar af aan Theateropleiding Selma Susanna. Hij zong een liedje zingen over zwerven; ‘Hey Ho’, en begeleidde zichzelf op de gitaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten